bijna 400 kinderen bij Dudok Kwartet

Dit concert organiseert Muziekkamer Assen samen met het ICO om scholen, die met Meer Muziek investeren in het muziekonderwijs, kennis te laten maken met klassieke muziek. Kinderen zijn op jonge leeftijd ontvankelijk voor alle soorten muziek, maar zullen over het algemeen vooral in aanraking komen met popmuziek en filmmuziek. Het bezoek aan dit concert zal door de kinderen en de leerkrachten een bijzondere leerervaring zijn.

HOE KLINKT KWARTETTEN MET GOUD? In Kwartetten met Beethoven breekt het Dudok Quartet Amsterdam het beroemde Strijkkwartet opus 132 van Beethoven open voor jonge oren.
Vier musici spelen buiten met elkaar een kwartetspel. “Heb jij voor mij van de strijkers de altviool?”, “Ik mis nog van de getallen nummer 4”, “Wie heeft van de metamorfose de vlinder?”, “En wie heeft de allermooiste kleur goud?”

Het kwartet neemt je zonder woorden mee in een muzikaal spel met verschillende sferen en kleuren. Het geniale muziekstuk van Beethoven is steeds in beweging en wordt, net als de kaarten in het spel, telkens opnieuw geschud. Komen alle muzikale kleuren uiteindelijk bij elkaar?

Een concert vol fantasievolle beelden, beweging, magie en verwondering met de mooiste muziek van Beethoven.