Rachmaninov en Stravinsky geannuleerd

zaterdag 10 april 2021,  Podium Zuidhaege, De Schalm
concert A 18:30 uur, concert B 20:30 uur

 

Hanna Shybayeva, piano
Anastasia Kobekina, cello

Russische passie

In dit programma staan twee grootse Russische cellocomposities centraal. De romantische sonate van Rachmaninov is bij velen bekend en alom geliefd. Stravinsky wilde zich in 1919 juist losmaken van de romantische traditie en greep terug op een meer traditionele stijl; u denkt in eerste instantie een barokcomponist als Pergolesi te horen!
Beide musici hebben (Wit-)Russische wortels. Hanna kent, sinds het winnen van het YPF-pianoconcours in 2001, een glanzende internationale carrière, Anastasia speelt zichzelf de laatste jaren sterk in de kijker. Zo won zij in 2019 de derde prijs op het loodzware Tsjaikovsky Concours. De internationale pers (Le Figaro, Frankfurter Algemeine,…) roemt de ‘natuurlijke elegantie, rijpheid en vanzelfsprekendheid’ van haar spel.

Programma
I. Stravinsky – Suite Italienne
S. Rachmaninov – Sonate voor cello en piano op. 19, in g