Rachmaninov, Stravinsky en Prokofjev

Zaterdag 10 april 2021 20:00 uur,  Podium Zuidhaege, De Schalm

 

Hanna Shybayeva, piano
Anastasia Kobekina, cello

Russische passie

In dit programma staan drie grootse Russische cellocomposities centraal. De romantische sonate van Rachmaninov is alom geliefd evenals die van Prokofjev, die naast sprookjesachtige melodieën ook grillige momenten kent. Stravinsky wilde zich in 1919 juist losmaken van de romantische traditie en greep terug op een meer klassieke stijl.
De drie werken worden vertolkt door twee topmusici met (Wit-)Russische wortels. Hanna kent, sinds het winnen van het YPF pianoconcours in 2001, een glanzende internationale carrière. Anastasia speelt zichzelf de laatste jaren sterk in de kijker. Zo won zij in 2020 de derde prijs op het loodzware Tsjaikovsky Concours in Moskou en riep de BBC haar uit tot New Generation Artist. De internationale pers (Le Figaro, Frankfurter Algemeine, The Strad,…) roemt de ‘natuurlijke elegantie, rijpheid en vanzelfsprekendheid’ van Kobekina.

Programma
I. Stravinsky – Suite Italienne
S. Prokofjev – Sonate voor cello en piano op. 119, in C
S. Rachmaninov – Sonate voor cello en piano op. 19, in g

Losse toegangskaarten: € 24,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank in de pauze)
Jongeren t/m 18 jaar GRATIS!