Cellosonates: Stravinsky, Prokofjev, Rachmaninov

Zondag 29 maart 2020, 12:00 uur,  Podium Zuidhaege

 

Hanna Shybayeva, piano
Anastasia Kobekina, cello

Grote Russische sonates

In dit programma staan drie grootse Russische cellocomposities centraal. De romantische sonate van Rachmaninov is alom geliefd evenals die van Prokofjev, die naast sprookjesachtige melodieën ook grillige momenten kent. Stravinsky wilde zich in 1919 juist losmaken van de romantische traditie en greep terug op een meer klassieke stijl. Deze drie werken worden vertolkt door twee topmusici met (Wit-)Russische wortels. Hanna kent al jaren een glanzende internationale carrière, Anastasia speelt zichzelf sterk in de kijker: onlangs nog speelde zij samen met de beroemde cellist Sollima het openingsconcert van de Cello Biënnale.

PROGRAMMA:
I. Stravinsky – Suite Italienne
S. Prokofjev – Sonate voor cello en piano, op 119, in C
S. Rachmaninov – Sonate voor cello en piano, op. 19, in g

Losse toegangskaarten: € 23,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank in de pauze)
Jongeren t/m 18 jaar GRATIS!