Calefax kwintet / Helena Rasker

Zondag 8 maart 2020, 12.00 uur, Podium Zuidhaege

 

   


Calefax rietkwintet
Helena Rasker, alt

 

Dansen op de vulkaan

Calefax bestaat net iets langer dan de Muziekkamer en is hier een goede bekende. Gedurende al die jaren bouwde het ensemble een wereldwijde reputatie op met virtuoos spel en briljante arrangementen. Helena Rasker was in de eerste jaren de vaste zangsoliste. Nu werken ze opnieuw samen in Dansen op de vulkaan. Muziek die gecomponeerd is vanuit wanhoop en angst. Met Helena speelt Calefax twee muzikale tegenpolen: De Falla’s broeierige El amor brujo (de betoverende liefde) en Moessorgski’s Liederen en dansen van de dood. Verder vertolkt het rietkwintet onder meer de beroemde La Folia-variaties van Rachmaninov.

PROGRAMMA
D. Sjostakovitsj – Preludes op. 34 (sel.)
L. Francesconi – Accordo
M. de Falla – El Amor Brujo
S. Rachmaninov – Variaties op La Folia
M. Moessorgski – Liederen en dansen van de Dood

Losse toegangskaarten: € 23,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank in de pauze)
Jongeren t/m 18 jaar GRATIS!