Pianoduo Scholtes-Janssens

zondag 21 maart 2021, Podium Zuidhaege, De Schalm
concert A 12:00 uur, concert B 14:00 uur

  

Pianoduo Scholtes – Janssens

Mozart, Kurtág, Schubert, Rachmaninov

Het gelauwerde pianoduo Lestari Scholtes en Gwylim Janssens (‘alsof ze met 30 vingers spelen!’) is een oude bekende op het podium van de Muziekkamer. Intussen zijn we zeven jaar verder en heeft het duo successen gevierd in meer dan dertig landen. Naast Jean-Yves Thibaudet (‘fenomenaal duo’) prees ook de grote pedagoog Gil Garburg het duo vanwege het bereiken van ‘een eigen duoklank’. De musici zijn ook initiatiefnemer en organisator van het bruisende jaarlijkse pianoduofestival in Amsterdam.
De musici vertolken in dit programma hoogtepunten uit het repertoire voor twee vleugels en pianoduet, waarbij we vooral de subtiele bewerkingen van de Bach koralen door György Kurtág onder de aandacht willen brengen.

Programma
W.A. Mozart – Sonate voor 2 piano’s in D, KV448
G. Kurtág – Selectie uit 7 Bach koralen
F.P. Schubert – Fantasie in f, D940
S. Rachmaninov – Suite nr. 1 voor 2 piano’s, opus 5

(N.B.: het oorspronkelijke  programma – met pianoduo én slagwerkduo – is uitgesteld.)