Pianoduo & Slagwerkduo Mozart, Ravel, Bartók

Zondag 21 maart 2021, 12.00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

    

Pianoduo Scholtes – Janssens
Slagwerkduo Lormans – Vleeshouwers


Mozart, Xenakis, Ravel, Bartók

In dit concert slaan twee gerenommeerde duo’s de handen ineen. Lestari Scholtes en Gwylim Janssens (‘alsof ze met 30 vingers spelen!’) en slagwerker Ramon Lormans schitterden al eerder op het podium van Muziekkamer Assen. Zij worden vergezeld door Dominique Vleeshouwers, die onlangs de Nederlandse Muziekprijs uitgereikt kreeg, de hoogst mogelijk onderscheiding voor musici in ons land.
De duo’s vertolken beroemde werken van Mozart en Xenakis, waarna ze de krachten bundelen in de warmbloedige Spaanse Rapsodie van Ravel en de unieke Sonate van Bartók. Deze laatste blinkt uit door een geraffineerde afwisseling in ritmiek en kleuring tussen de instrumentgroepen. Vanwege de ongewone combinatie van instrumenten is deze compositie zelden te beluisteren, dus grijp deze kans!

Programma
W.A. Mozart – Sonate voor 2 piano’s in D, KV448
Xenakis Rebonds – A & B voor 2 slagwerkers
M. Ravel – Rapsodie Espagnol (arr. P. Sadlo; ensemble)
B. Bartók – Sonate voor 2 piano’s en slagwerk (ensemble)

Losse toegangskaarten: € 24,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank in de pauze)
Jongeren t/m 18 jaar GRATIS!