Bartók: Sonate & Stravinsky: Sacre

Zondag 9 februari 2020, 12.00 uur, Podium Zuidhaege

 

  

Pianoduo Blaak
Slagwerkduo Meliefste-Hoekstra

Bartók – Sonate | Stravinsky – Sacre

De gevleugelde broers Blaak en het slagwerkduo Meliefste-Hoekstra brengen twee baanbrekende werken op het podium van de Muziekkamer: Le Sacre du Printemps van Stravinsky en de Sonate voor twee piano’s en slagwerk van Bartók. Bartóks sonate kent een geraffineerde afwisseling qua ritmiek en kleuring tussen de instrumenten. Stravinsky en choreograaf Diaghilev veroorzaakten in 1913 een rel met de ongebreidelde ritmiek en sensualiteit van hun ballet, dat een heidens ritueel verbeeldt. Intussen wordt de balletmuziek van de Sacre algemeen als de invloedrijkste compositie van de twintigste eeuw gezien. Deze spectaculaire versie voor twee piano’s en slagwerk is zelden te horen!

PROGRAMMA
Bartók – Mikrokosmos (selectie, 2 piano’s)
Bartók – Sonate voor 2 piano’s en slagwerk
Stravinsky – Le Sacre du Printemps (arr. voor 2 piano’s en slagwerk)

Losse toegangskaarten: € 23,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank in de pauze)
Jongeren t/m 18 jaar GRATIS!