Pianoduo Blaak: Brahms, Debussy

Zondag 9 februari 2020, 12.00 uur, Podium Zuidhaege

 

Pianoduo Blaak

Poëzie en virtuositeit op twee vleugels.

Dankzij de goede samenwerking tussen de Muziekkamer en Podium Zuidhaege staan er ditmaal twee vleugels op het podium! De broers Martijn en Stefan Blaak vertolken hierop een afwisselend programma met hoogtepunten uit het repertoire voor twee klavieren. Hierbij wisselen poëzie en spektakel elkaar af. U hoort, naast klassiekers van Brahms en Saint-Saëns, het sfeervolle, impressionistische En Blanc et Noir van Debussy. Na de pauze vertolken de gevleugelde broers Le Sacre du Printemps van Stravinsky. Stravinsky en choreograaf Diaghilev veroorzaakten in 1913 in Parijs een rel met dit baanbrekende werk, dat met zijn ongebreidelde ritmiek en sensualiteit een heidens ritueel verbeeldt. Inmiddels wordt de balletmuziek van de Sacre tot de invloedrijkste composities van de twintigste eeuw gerekend. De versie voor twee vleugels is van de componist zelf. Een zeldzame gelegenheid deze muziek live mee te maken.

PROGRAMMA

Brahms – Variationen über ein Thema von Joseph Haydn, op. 56
Debussy – En Blanc et Noir
Saint-Saëns – Caprice Héroique, op. 106
Stravinsky – Le Sacre du Printemps

Losse toegangskaarten: € 23,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank in de pauze)
Jongeren t/m 18 jaar GRATIS!


Het betreft hier een gewijzigd programma t.o.v. het programma zoals eerder vermeld in de brochure.