We’ll never let you down geannuleerd

geannuleerd vanwege maatregelen ivm coronavirus

zondag 28 februari 2021, DNK, Grote Zaal
concert A en B 15:00 uurDoris Hochscheid, cello
Mattijs van de Woerd, bariton
Frans van Ruth, piano


We”ll never let you down

“We laten je niet in de steek” is een kameropera over Jacqueline du Pré, de beroemde celliste die op 42-jarige leeftijd veel te vroeg stierf aan MS. De opera gaat over schoonheid, vriendschap en vergetelheid, een lot dat veel uitvoerende kunstenaars, hoe beroemd ook, treft. In dit geval is het stuitend dat hernieuwde aandacht ontstond door roddel en fake news over haar persoonlijke leven. Het verbijstert de beste vrienden van Jackie dat hun beeld van een talentvol en liefdevol persoon zo wordt bezoedeld. De opera wil hun machteloosheid en woede daarover voelbaar maken. Daartegenover staat de schoonheid van haar muziek als troost. Een actueel gegeven over een fascinerende vrouw, in de vertrouwde handen van drie superieure musici. U maakt ook kennis met drie vooraanstaande Nederlandse componisten, die elk een bedrijf voor hun rekening namen.

Deze voorstelling kwam tot stand in samenwerking met DNK en vindt plaats in de Grote Zaal van theater DNK.

Programma
Mathilde Wantenaar, Max Knigge, René Samson – We’ll never let you down