Berlage Sax Quartet: Bach Goldberg Variaties

zondag 6 februari 2022, 12:00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

 


Berlage Saxophone Quartet

Nieuw licht op Goldberg

Bach schreef zijn Goldbergvariaties weliswaar voor klavecimbel, maar het werk heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op alle musici. Volgens overlevering is het geschreven om de slapeloze nachten van een graaf dragelijk te maken. Maar Bach zou Bach niet zijn, als er niet een heel universum achter schuilgaat.
In New Light on Goldberg gebruiken de vier saxofonisten van het Berlage Saxophone Quartet acht instrumenten om – via wisselingen – elke variatie haar eigen lading te geven. En lichtontwerper Jurjen Alkema en regisseur Ria Marks kleuren ‘die gevoelens en de mooie symmetrie van de muziek’ op het toneel bovendien visueel in. Deze voorstelling treft en ontroert alle zintuigen!

Programma:
J.S. Bach – Goldberg variaties (proloog en arrangement: P. Vigh)


Volwassenen €24,-, incl. pauzedrankje; Jongeren t/m 18 gratis.

 

Video/Audio:
Het BSQ speelt Goldberg variaties, Mozart, Schubert en meer: