Berlage Saxophone Quartet – geannuleerd

geannuleerd vanwege maatregelen ivm coronavirus

zondag 31 januari 2021, Podium Zuidhaege, De Schalm
concert A 12:00 uur, concert B 14:00 uurBerlage Saxophone Quartet


Nieuw licht op Goldberg

J.S. Bach: Goldbergvariaties, met lichtinstallaties van Jurjen Alkema
Johann Sebastian Bach schreef zijn Goldbergvariaties weliswaar voor klavecimbel, maar het werk heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op alle musici. Volgens overlevering is het geschreven om de slapeloze nachten van een graaf dragelijk te maken. Maar Bach zou Bach niet zijn als er niet een heel universum achter schuilgaat. In New Light on Goldberg gebruiken de vier saxofonisten van het Berlage Saxophone Quartet acht instrumenten om – via wisselingen – elke variatie haar eigen lading te geven. En lichtontwerper Jurjen Alkema en regisseur Ria Marks kleuren ‘die gevoelens en de mooie symmetrie van de muziek’ op het toneel bovendien visueel in. Een voorstelling die de zinnen treft en ontroert.

Programma
J.S. Bach – Goldberg variaties (proloog en arrangement: P. Vigh