Ekaterina Levental : La Voix Humaine

zondag 18 september 2022, 13:00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

Dit concert (onderdeel van het abonnement 2021-2022) was aanvankelijk gepland op 16 januari.


Ekatarina Levental/zang & spel
Chris Koolmees/regie &
techniek

La Voix Humaine en Quarantaine

De menselijke stem” is een klassieke monoloog van toneelschrijver Jean Cocteau, geschreven in 1930, de begintijd van de telefonie. Het is één kant van het laatste(?) telefoongesprek van een radeloze vrouw met haar ex. Francis Poulenc componeerde er in 1958 muziek bij en zo ontstond deze opera in één bedrijf. Chris Koolmees actualiseerde de conversatie tot een facetime-gesprek met slecht netwerk, wat de frustraties van de vrouw zo mogelijk nog verder versterkt: niet alleen haar ex, maar ook de verbinding met de buitenwereld raakt ze kwijt.
De rol van de vrouw is alleskunner Ekaterina Levental op het lijf geschreven. In de woorden van Mischa Spel (NRC): ‘…en wat geeft Levental hier met haar gave mezzo, perfecte dictie en sterke présence indringend stem en gezicht aan’. Een aangrijpende en zeer actuele solo van Ekaterina!

Programma:
Jibbe Willems – Spuug (een korte scene, overgaand in:)

J. Cocteau/F. Poulenc – La Voix Humaine
(De pianopartij bij La Voix Humaine is ingespeeld door Yoram Ish-Hurwitz)

Volwassenen €24,-, incl. pauzedrankje; Jongeren t/m 18 gratis.

Video/Audio:
Twee impressies van de voorstelling vindt u hier:

Voor uitgebreide informatie: