Pianokwartetten: Chausson, Fauré

zondag 10 januari 2021, 12.00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

         

Pianokwartet Van Loenen | Zemtsov | Warenberg | Ullman


Franse romantische klassiekers

Met violist Pieter van Loenen, altvioliste Dana Zemtsov, cellist Alexander Warenberg en pianist Alexander Ullman hebben we vier grote prijswinnaars in huis. Zij vormen samen een uiterst getalenteerd, ambitieus ensemble. Zo zijn zij onder meer winnaar van de prestigieuze Franz Liszt, Davina van Wely en Cello Biennale concoursen, Dutch Classical Talent en winnaar van de Anton Kersjesprijs.
De vier musici bundelen hun krachten om pianokwartetten van Chausson en Fauré op ons podium te brengen, twee hoogtepunten uit de Franse laatromantiek. De kwartetten van Fauré behoren tot de canon van het genre, de minder bekende Chausson liet onlangs een verbluffende indruk achter bij ons publiek met zijn sextet. Dat maakt nieuwsgierig naar zijn kwartet!

Programma
A.-E. Chausson – Pianokwartet in A, op. 30
G. Fauré – Pianokwartet nr. 2 in g, op. 45

Losse toegangskaarten: € 24,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank in de pauze)
Jongeren t/m 18 jaar: GRATIS