Duo Zeffiretti, barokaria & Martin Kaptein, piano

zondag 13 december 2020, 12.00 uur, Podium Zuidhaege, De SchalmDuo Zeffiretti, sopranist/klavecimbel
Martin Kaptein, piano

Grachtenfestival in Assen!

In dit tweeluik maakt u kennis met de winnaars van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2019-2020. Tijdens de finale daarvan overrompelde het Israelische Duo Zeffiretti zowel vakjury als publiek. De Russisch-Nederlandse pianist Martin Kaptein werd een uitstekende tweede.
Duo Zefferetti is een geval apart door de zeldzame stem van Mayaan Licht, sopranist: een mannelijke sopraan. Hij vertolkt met speels gemak, souplesse en expressiviteit barokaria’s van componisten als Rameau en Purcell. Klavecinist Guy Maori toont zich zijn begenadigd evenknie.
Ook Martin Kaptein is een groot talent. Hij vertolkt een van de grote sonates van de 250-jarige Beethoven en verloochent zijn afkomst niet door daarnaast aandacht te vragen voor drie grote Russische componisten.

Programma Duo Zeffiretti
aria’s van o.a. Handel, Rameau, Mozart, Vivaldi

Programma Martin Kaptein
S. Rachmaninov – Prelude op. 32 nr. 5
L. van Beethoven – Sonate nr. 23 in f, op. 57 (“Appassionata”)
A. Skriabin – Trois Morçeaux op. 52
N. Kapustin – Variations op. 41

Losse toegangskaarten: € 24,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank in de pauze)
Jongeren t/m 18 jaar GRATIS!