Kameropera over celliste Jacqueline du Pré

zondag 12 december 2021, Podium Zuidhaege, De Schalm

vol/uitverkocht i.v.m. coronamaatregelen.
In verband hiermee zijn er twee voorstellingen – om 12:00 uur en 14:30 uur –. We kunnen door de beperkingen alleen de abonnementhouders ontvangen, die hierover inmiddels bericht ontvingen.

 

 
Doris Hochscheid/cello
Mattijs van de Woerd/bariton
Frans van Ruth/piano

“We’ll never let you down”

“We laten je nooit in de steek” is een kameropera over Jacqueline du Pré, de begenadigde celliste die op jonge leeftijd stierf aan MS. De opera gaat over schoonheid, vriendschap en vergeten worden. Maar ook over een publieke opinie die roddel en fake news over haar persoonlijke leven gretig omarmt. En vooral over de verontwaardiging hierover en de machteloosheid ertegen van Jackies beste vrienden, die haar tot het laatst hadden bijgestaan en haar kenden als een liefdevol persoon. Daartegenover staat de schoonheid van haar muziek als troost.
Een fascinerende vrouw – en een actueel thema! – in de vertrouwde handen van drie superieure musici. U maakt tevens kennis met drie vooraanstaande Nederlandse componisten, die elk een bedrijf voor hun rekening namen.

Programma:
Inleiding door musicoloog Huib Ramaer (gratis).  Geannuleerd.
Mathilde Wagenaar, Max Knigge, René Samson: We’ll never let you down
(vormgeving: Gerrit Timmers, regie: Mirjam Koen)

We’ll never let you down kwam tot stand in samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam.

Corona: Dit is een concert met coronatoegangscontrole. U dient een coronatoegangsbewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of – via testenvoortoegang.org – een negatieve testuitslag van max. 24 uur oud) te tonen. Dit kan elektronisch (de CoronaCheck-app op uw telefoon) of op papier. Wij raden u aan uw document of QR-code thuis te controleren om teleurstellingen aan de deur te voorkomen.