Noa Frenkel | Shuann Chai

Noa Frenkel / alt & Shuann Chai / piano : The Scent of Pink

Zondag 13 januari 2019, 12.00 uur, Podium Zuidhaege

 

Noa Frenkel en Shuann Chai vomen een wereldberoemd duo. De Israëlische Noa is een diepe alt met een enorm vocaal bereik. De Chinees-Amerikaanse Shuann is een veelzijdig pianiste die thuis is in zowel oud als modern repertoire.

Centraal in dit programma staat het nieuwe werk The Scent of Pink van René Samson. Het achtdelige werk is geschreven op het bijzondere timbre van Noa’s stem; de Hebreeuwse teksten zijn van internationaal erkend beeldend kunstenaar en dichter, Asaph Ben Menahem, tevens oud-docent aan Minerva. De omlijstende composities behoren tot het geliefde liedrepertoire.

Direct na het concert zal in de gangen van Podium Zuidhaege een expositie geopend worden met grafisch werk van Asaph Ben Menahem, dat geïnspireerd is door muziek en musici. Een samenwerkingsproject van Muziekkamer Assen en Podium Zuidhaege.

PROGRAMMA
S. Barber – Despite and Still, op. 41
L. Boulanger – Trois Morçeaux pour piano
A. Berg – Jugendlieder (selectie)
R. Samson – The Scent of Pink
Ch. Ives – Liederen (selectie)

Losse toegangskaarten: € 23,00 (inclusief pauzedrankje)
Jongeren t/m 18 jaar: GRATIS