“We’ll never let you down” – cello opera

zondag 12 december 2021, 12:00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

 

 
Doris Hochscheid/cello
Mattijs van de Woerd/bariton
Frans van Ruth/piano

“We’ll never let you down”

“We laten je nooit in de steek” is een kameropera over Jacqueline du Pré, de begenadigde celliste die op jonge leeftijd stierf aan MS. De opera gaat over schoonheid, vriendschap en vergeten worden. Maar ook over een publieke opinie die roddel en fake news over haar persoonlijke leven gretig omarmt. En vooral over de verontwaardiging hierover en de machteloosheid ertegen van Jackies beste vrienden, die haar tot het laatst hadden bijgestaan en haar kenden als een liefdevol persoon. Daartegenover staat de schoonheid van haar muziek als troost.
Een fascinerende vrouw – en een actueel thema! – in de vertrouwde handen van drie superieure musici. U maakt tevens kennis met drie vooraanstaande Nederlandse componisten, die elk een bedrijf voor hun rekening namen.

Programma:
Mathilde Wagenaar, Max Knigge, René Samson: We’ll never let you down
(vormgeving: Gerrit Timmers, regie: Mirjam Koen)


Volwassenen €24,-, incl. pauzedrankje; Jongeren t/m 18 gratis.