De sonate van Vinteuil / Franck

Zondag 3 november 2019, 12:00 uur, Podium Zuidhaege

 

   


Maria Milstein, viool
Nathalia Milstein, piano
Reinier Demeijer, acteur

De Sonate van “Vinteuil”

In dit literair-theatrale concert wordt de sfeer opgeroepen van de Parijse salons van begin vorige eeuw. Gebaseerd op teksten uit “Op zoek naar de verloren tijd” van Marcel Proust, duiken we in het raadsel rond de fictieve componist Vinteuil en zijn mysterieuze sonate. Wie was deze componist? Bestond hij wel? Hoe klinkt zijn sonate? En wat is het in zijn muziek dat Swann zo diep raakt? Wat raakt óns eigenlijk in muziek?

Voor dit concert hebben we een topbezetting in huis: het fenomenale duo Maria en Nathalia Milstein behoeft geen introductie. Acteur Reinier Demeijer toont zich een overtuigende Swann. Na de pauze vertolken Maria en Nathalia Milstein de geliefde sonate van Franck in haar geheel. Een fascinerende voorstelling!

PROGRAMMA
Proust/C. Franck/A. Webern – De sonate van “Vinteuil” (regie: Peter te Nuyl)
Franck – Sonate voor viool en piano, in A
Pierné – Allegretto tranquillo, uit Sonate voor viool en piano, op. 36

Losse toegangskaarten: € 23,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank in de pauze)
Jongeren t/m 18 jaar GRATIS!