Les Apaches

zondag 22 november 2020, 12:00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm
concert A 12:00 uur, concert B 14:00 uur


foto Maurice Lammerts van Bueren

Ellen Valkenburg, sopraan
Maurice Lammerts van Bueren, piano

‘Les Apaches’

Programmawijziging:
Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het geplande concert met sopraan Lilian Farahani niet door kan gaan. We hopen dit programma over ‘De Vrouw’ volgend jaar alsnog in de serie te kunnen opnemen.

We prijzen ons gelukkig dat sopraan Ellen Valkenburg bereid was op korte termijn Lilians plaats in te nemen. Samen met pianiste Adrea Vasi heeft zij zojuist de opnames voltooid voor een opwindende CD met als thema het culturele leven in Parijs rond 1900. Deze CD komt uit in januari; in Assen krijgen wij alvast een speciale voorvertoning!

Het programma spitst zich toe op een groep kunstenaars, die zich als artistieke outcasts presenteerden. Zij noemden zich “Les Apaches”, een naam die verwijst naar een beruchte Parijse straatbende uit die tijd. Naast schilders, schrijvers en dichters zijn componisten als Ravel, De Falla en Stravinsky lid van de groep. In dit programma wordt in lied en beeld deze opwindende periode tot leven gebracht. U hoort de grootse cyclus Shéhérazade van Ravel en geliefde Spaanse volksliederen van De Falla. Daarnaast vertolkt het duo intieme sfeertekeningen van de minder bekende componisten De Séverac en Delage.

Dit concert is uitverkocht.