Lilian Farahani, Maurice Lammerts van Bueren

Zondag 22 november 2020, 12:00 uur, Podium Zuidhaege, De SchalmLilian Farahani, sopraan
Maurice Lammerts van Bueren, piano

WOMAN, the making of…

Met trots presenteren we de fenomenale Iraans-Nederlandse sopraan Lilian Farahani op het podium van Muziekkamer Assen. Naast Assen doet ze in Nederland alleen het Concertgebouw aan op deze tour! Lilian is een snel rijzende ster die al tijdens haar studie voor grote operarollen werd gevraagd. Samen met meesterpianist Maurice Lammerts van Bueren brengt zij een programma waarin de vrouw centraal staat en waarin zij haar verbazende zang- en theatrale kwaliteiten zal etaleren. In de liedcyclus Eve-song van de Amerikaanse componist Jake Heggie toont Lilian alle facetten van oervrouw Eva, ‘zoekend naar haar identiteit, hunkerend (naar wat?); … met rauwe en sensuele kracht’ (NRC). Deze grote cyclus wordt omlijst door geliefd repertoire, waarin de vrouw, hartstocht en – al dan niet beantwoorde – liefde de rode draad vormen.

Programma
Heggie – EVE-song (met fotografie van MLvB)
Strauss – 3 Ophelia Lieder op. 67
en liederen van Poulenc, Ramirez, Granados en Piazzolla

Losse toegangskaarten: € 24,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank in de pauze)
Jongeren t/m 18 jaar GRATIS!