Eggner Trio, viool|cello|piano

Wem gehört der Mensch?

Zondag 4 november 2018, 12.00 uur, Podium Zuidhaege

 

         Georg ( viool),  Florian ( cello) en Christoph Eggner (piano)

Wij zijn er bijzonder trots op het gelauwerde Weense Eggner Trio op ons podium te begroeten. Zij kozen bij deze trip naar Nederland voor twee podia: het Concertgebouw en Muziekkamer Assen! Het spel van de drie broers wordt van Japan tot Argentinië en van Washington tot Australië geprezen: ‘gepassioneerd musiceren met een gloeiende intensiteit en een subtiel gevoel voor de samenklank’, zo vat de Insbrucker Kronen Zeitung het samen. In dit programma spelen zij een fascinerend werk van de bevriende Tiroler componist Werner Pirchner, die maatschappelijke thema’s en jazzy elementen in zijn composities verwerkt. Daarnaast hoort u een opgewekt trio van Schumann en het indringende tweede pianotrio van Sjostakovitsj.

PROGRAMMA
R. Schumann – Pianotrio nr. 2 in F, op. 80
W. Pirchner – Pianotrio nr. 1 PWV31, “Wem gehört der Mensch?“
D. Sjostakovitsj – Pianotrio nr. 2 in e, op. 67

Losse toegangskaarten: € 23,00 (inclusief pauzedrankje)
Jongeren t/m 18 jaar: GRATIS