New Zealand String Qu: Beethoven 251 jaar

zondag 31 oktober 2021, 12:00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

 


New Zealand String Quartet

Beethoven 251 jaar

De Muziekkamer is vereerd het gerenommeerde New Zealand String Quartet op het podium te kunnen verwelkomen. Het kwartet moest vorig jaar zijn ‘250-jaar Beethoven’ tournee langs Europese concertzalen noodgedwongen uitstellen, wat ons de gelegenheid gaf alsnog aan te haken. Het NZSQ is HET strijkkwartet van Nieuw-Zeeland: het wordt geroemd om zijn ‘verfijnde interpretaties, dynamische optredens en het vermogen het publiek te raken’ en het heeft gedurende zijn bijna 35-jarig bestaan een glansrijke wereldwijde reputatie opgebouwd. Een buitenkans om met dit superieure kwartet Beethovens geboortedag te herdenken!

Programma:
L. van Beethoven – Strijkkwartetten op. 18 nr. 3 in D en op. 18 nr. 1 in F (‘Lobkowitz’)

L. van Beethoven – Strijkkwartet 59 nr. 1 in F (‘Razumovsky’)