The Hague String Trio, Van Duisternis en Troost

zondag 1 november 2020, 12.00 uur, Podium Zuidhaege, De SchalmThe Hague String Trio


Van Duisternis en Troost

Het The Hague String Trio behoort tot de absolute top aan strijktrio’s in ons land. In dit programma belichten de musici werken van Joodse componisten van wie de levens verwoest werden door nazisme of stalinisme. Het is indringende muziek, die de diepte van de menselijke ziel peilt en tegelijkertijd enorme vitaliteit aan de dag legt. Als tegenhanger voert het trio werken uit van Beethoven en Schubert, welke – vanuit eenzelfde innerlijke drang geschreven – een rijkdom aan troost en schoonheid bieden.
De pers was zeer positief over het programma. Het vakblad Luister waardeerde het met een tien, Gramophone roemde het expressieve samenspel van de musici. De recensent van De Gelderlander “bleef in trance achter, … adembenemend, wat een sfeercontrasten”.

Programma
G. Klein – Strijktrio (Terezin 1944)
L. van Beethoven – Serenade voor strijktrio in D, op. 8

F. Schubert – Triosatz in Bes, D471
D. Kattenburg – Trio à cordes (1939)
M. Weinberg – Strijktrio (1950

Losse toegangskaarten: € 24,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank in de pauze).
jongeren t/m 18 jaar GRATIS!