Camiel Boomsma/piano: Haydn, Schubert

zondag 27 november 2022, 12:00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

Muziek die beelden oproept

Camiel Boomsma is een van de meest veelbelovende pianisten van zijn generatie, en wordt geprezen door internationale pers en publiek om zijn gevoelige en indringende spel. In dit concert combineert hij twee klassieke werken van Haydn met de laatste pianosonate van Schubert, de intens emotionele D960. De pianist zelf over dit programma: ā€œDit is muziek die beelden oproept, kleurrijk is en vertellende kracht heeft. Haydn en Schubert schreven beiden sterk vanuit hun authentieke verbeeldingsvermogen. Ook spreekt er uit hun muziek een bepaalde edelmoedigheid die mij zeer aanspreekt. Uit de snellere en lichtvoetige delen spreekt dan weer blijdschap en zelfs euforie!ā€

Programma:
J.
Haydn – Sonate in g Hob. XVI:44
J.
Haydn – Andante con variazioni in f Hob. XVII:6
F.
Schubert – Sonate in Bes D960

Volwassenen ā‚¬24,-, incl. pauzedrankje. Jongeren t/m 18 gratis.

Losse kaarten zijn vanaf 13 juni verkrijgbaar.