Concert herdenking 75 jaar vrijheid

Zondag 4 oktober 2020, 12.00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

 

 

 

 

 

 

 

 

Quatuor Æternum:
Arjen Vredenberg (Nederland) – cello
Bailey Wantuch (VS) – viool

Marta Xavier (Portugal) – klarinet
Mai Miyagaki (Japan) – piano

Messiaen: Quatuor pour la fin du temps

Ter herdenking van 75 jaar vrijheid biedt de Muziekkamer graag een bijzonder concert aan. En welke muziek is daarvoor meer geschikt dan het Quatuor pour la Fin du Temps van de Franse componist Olivier Messiaen? Geschreven en voor het eerst uitgevoerd in januari 1941 in een ijskoud Duits krijgsgevangenkamp, past het stuk uitstekend in deze herdenking. Het werk heeft zijn wortels in de gruwelijkheden van de tweede wereldoorlog, maar de thema’s die de muziek laat horen – de pijn, het geloof, maar ook de hoop – maken dat het een stuk is dat ook in de huidige tijd uiterst relevant en ontroerend is. Dit wordt nog versterkt door de samenstelling van het ensemble. De musici uit verschillende continenten (Japan, VS, Portugal en Nederland) laten zien dat er hoop geput kan worden uit het overbruggen van grenzen en verschillen.
Een concert met een grote emotionele diepgang, dat een volle zaal verdient en dat u niet wilt missen!

Losse toegangskaarten: € 15,00 (inclusief koffie/thee/frisdrank na afloop).
jongeren t/m 18 jaar GRATIS!