Concert herdenking 75 jaar vrijheid

zondag 4 oktober 2020, Podium Zuidhaege, De Schalm
concert A 11:00 uur, concert B 12:30 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

Quatuor Æternum:
Arjen Vredenberg (Nederland) – cello
Bailey Wantuch (VS) – viool

Marta Xavier (Portugal) – klarinet
Mai Miyagaki (Japan) – piano

 

Messiaen: Quatuor pour la fin du temps

Ter herdenking van “75 jaar vrijheid” biedt de Muziekkamer u graag het Quatuor pour la Fin du Temps van de Franse componist Olivier Messiaen aan; een werk, geschreven en voor het eerst uitgevoerd in januari 1941 in een ijskoud Duits krijgsgevangenkamp. Het werk heeft zo zijn wortels in de gruwelijkheden van de tweede wereldoorlog, maar de thema’s die de muziek laat horen – de pijn, het geloof, maar ook de hoop – maken dat het een stuk is dat ook in de huidige tijd uiterst relevant en ontroerend is.
Dit wordt nog versterkt door de samenstelling van het ensemble. De musici uit verschillende continenten (Japan, VS, Portugal en Nederland) laten zien dat er hoop geput kan worden uit het overbruggen van grenzen en verschillen.

Dit concert is uitverkocht.

N.B.: Vanwege reisbeperkingen in verband met het coronavirus kunnen twee van de musici niet spelen. Hun plaatsen worden ingenomen door Josje ter Haar (viool) en Evelina Vorontsova (piano). Beiden zijn doorkneed in dit twintigste eeuwse repertoire. De fotogalerij ziet er nu als volgt uit: