Grachtenfestival Concourswinnaars

zondag 6 november 2022, 12:00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

 
           Kāna Percussion Trio                                                  ESCA Flute Quartet

Internationale winnaars op het podium

Met veel genoegen presenteren we dit tweeluik met winnaars van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021-2022. En ditmaal is het een wel heel internationale line-up! Het Portugees-Nederlandse Kāna Percussion Trio won het concours met overtuiging. De jury loofde ‘het symbiotische samenspel en het enorme kleurenpalet, van fluisterzacht marimbageruis tot onheilspellend oerwoudgeweld’. Het trio zal putten uit zijn uitgebreide repertoire, dat reikt van Barok tot hedendaags.
Het Koreaans-Portugees-Turkse ESCA Flute Quartet won de felbevochten tweede plaats met een betoverend optreden, aldus de jury. Het veelzijdige en originele kwartet zal een impressionistisch getint programma brengen, waarin natuurbeleving centraal staat.

Programma:

Kāna Percussion Trio:
J.S. Bach – Trio Sonate 2 (deel 1)
F. Schubert – Fantasie in f, D940
Ph. Glass – Glassworks (deel 1)

werk van E. Novotney, F. Tashdjian, Tchiki duo                           

 ESCA Flute Quartet:
A. Piazzolla – Libertango
E. Bozza – Jour d’été dans la montagne
A. Rozman – Creatures of the Enchanted Forest
A. Rozman – Aqua and Ventus

 Volwassenen €24,-, incl. pauzedrankje; Jongeren t/m 18 gratis.

Losse kaarten zijn vanaf 13 juni verkrijgbaar.