Lilian Farahani: Woman, the making of …

zondag 19 september 2021, 12:00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

 


Lilian Farahani/sopraan
Maurice Lammerts van Bueren/piano

Woman, the making of …

Met trots presenteren we de fenomenale Iraans-Nederlandse sopraan Lilian Farahani op ons podium. Samen met pianist Maurice Lammerts van Bueren brengt zij een programma, waarin de vrouw centraal staat en waarin Lilian haar verbazende zang- en theatrale kwaliteiten zal etaleren.
In de liedcyclus Eve-song van de Amerikaanse componist Jake Heggie toont zij alle facetten van oervrouw Eva, ‘zoekend naar haar identiteit, hunkerend (naar wat?); … met rauwe en sensuele kracht’ (NRC). Deze grote cyclus wordt omlijst door geliefd repertoire, waarin hartstocht en – al dan niet beantwoorde – liefde de rode draad vormen.

Programma:
J.Heggie – EVE-song (liedcyclus; fotoprojecties van MLvB)

R.Strauss – Ophelia Lieder
M.Ravel – Shéhérazade
A.Piazzolla – Chiquilín de Bachín; Yo soy Maria
A.Ramirez – Alfonsina y el mar


Volwassenen €24,-, incl. pauzedrankje; Jongeren t/m 18 gratis.

Video/Audio:
Lilian en Maurice spelen delen van het programma in het lege concertgebouw:

Corona:
Dit is een concert met coronatoegangscontrole. U dient een coronatoegangsbewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of – via testenvoortoegang.org – een negatieve testuitslag van max. 24 uur oud) te tonen. Dit kan elektronisch (de CoronaCheck-app op uw telefoon) of op papier. Wij raden u aan uw document of QR-code thuis te controleren om teleurstellingen aan de deur te voorkomen.