Quartetto di Cremona

zondag 9 oktober 2022, 12:00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

Goede wijn…….

Met bijzondere trots presenteren wij het Quartetto di Cremona. Dit strijkkwartet behoort tot de beste en meest opwindende kamermuziekensembles van dit moment en is een graag geziene gast in alle grote zalen ter wereld. The Strad roemt ‘het extreem rijpe en lyrische spel’ van het kwartet; ook BBC Music Magazine is onder de indruk: ‘…een onverwachte accentuering, een originele frasering,… de spelers raken de diepste schoonheid van de muziek’. Het kwartet vertolkt een lyrische klaagzang van Puccini en het volbloed strijkkwartet van Verdi. Daarnaast hoort het imposante eerste kwartet van de nog jonge Schönberg, een fascinerend laatromantisch werk. Een in alle opzichten uniek concert!

Programma:
G. Puccini             Crisantemi
G. Verdi                Strijkkwartet in e
A. Schönberg       Strijkkwartet nr. 1 in d op.7

Volwassenen €24,-, incl. pauzedrankje. Jongeren t/m 18 gratis.

Losse kaarten zijn vanaf 13 juni verkrijgbaar.

(fotoverantwoording: Nicolaj Lund)