MJO, Sanne Bakker/harp, Izaline Calister/zang

zondag 6 oktober 2024, 15:00 uur, Podium Zuidhaege, De Schalm

         Millennium Jazz Orchestra                  Izaline Calister                    Sanne Bakker

Poëtische water

Het Millennium Jazz Orchestra heeft een fascinerend programma ontwikkeld in het teken van water en poëzie. Tegen de achtergrond van klimaatverandering heeft orkestleider/componist Joan Reinders gedichten van bekende (klimaat)dichters getoonzet, die gezongen worden door de charismatische Izaline Calister. We mogen ons verheugen op een zwoel en meeslepend muziekspektakel van warmbloedige ballads tot opzwepende jazz met Caraïbische invloeden. Er wordt virtuoos geïmproviseerd door de orkestleden en de rustgevende harp van de jonge Sanne Bakker krijgt een speciale rol in dit bruisende geheel.
In samenwerking met De Stad Verbeeldt uit Zwolle wordt het verhaal over water en klimaatveranderingen ook visueel gemaakt.
Zwaartepunt in het programma is de kwetsbare positie van eilanden en de effecten van het klimaat op deze stukjes solitair land. Izaline Calister – geboren en getogen op Curaçao – koos soms letterlijk, soms meer intuïtief, gedichten ‘met een zee-gevoel; ik moet het horen klotsen‘. Eilanden, watervallen, rivieren, kreken, beken, strand, zee, regen en storm komen aan bod. De teksten zijn in het Nederlands, Engels of Papiamento.
Een bijzondere voorstelling!

Losse kaarten beschikbaar vanaf juni a.s.
Toegang: €27,-; tot 30 jaar € 10,-; tot 18 jaar gratis (incl. koffie/thee/frisdrank in de pauze).

(fotoverantwoording: Hardy klink, Nienke de Groot, Eric van Nieuwland en Jan Arndt)