Over ons

Stichting Muziekkamer Assen organiseert sinds 1989 kamermuziekconcerten in Assen. Topkwaliteit van de musici en gevarieerde, vernieuwende programmering staan daarbij centraal. Daarnaast willen wij ons enthousiasme voor klassieke muziek overbrengen op jongeren door het organiseren van educatieve projecten in samenwerking met scholen, plaatselijke culturele instellingen en de bezoekende professionele ensembles.

De concerten vinden – tenzij anders vermeld – plaats in concertzaal De Schalm. Deze zaal heeft een voortreffelijke akoestiek en vormt inmiddels een tiental jaren onze thuisbasis. (adres: Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2, 9401NZ Assen)

Doelstelling
Het brengen van professionele klassieke muziek van topkwaliteit in Assen en, meer algemeen, het bevorderen van de interesse voor deze kunstvorm in Assen en wijde regio, alsmede het verwerven van fondsen voor dit doel; dit alles zonder winstoogmerk.

Stichting Muziekkamer Assen
Gevestigd te Assen
opgericht 1 augustus 1989

Fiscaal nummer: 8097.35.520
Banknummer NL05ABNA0572014708

Postadres: Prinses Beatrixhof 4
9401 XX ASSEN
E-mail: info@muziekkamer.nl

Bestuurssamenstelling
Jan C. de Lange, voorzitter en programmeur
Dick J.J. Mensink, secretaris
Piet L. Leever, penningmeester
Bram A.N. Bruijn, programmeur
Brunhilde Kuijper, algemeen bestuurslid
Wim J.F.H. Näring, PR-functionaris

Beloningsbeleid: deze functies worden geheel onbezoldigd vervuld.

Stichting Muziekkamer Assen heeft sinds 2012 de status van Algemeen Nut Beogende Instelling (culturele ANBI). Dit betekent dat donaties en legaten fiscaal vriendelijk behandeld worden door de fiscus; zie voor details onze pagina “steun ons“.

De verplichte rapportage in verband met de ANBI-status vindt u hier:

Voor verdere informatie over de Muziekkamer